Wijknieuws

Wijknieuws

Heeft u berichten, nieuwtjes of bijzonderheden die u wilt delen met inwoners van de wijken Borgele & Platvoet? Neem dan gerust contact op met: wijkcentrumdeschalm@home.nl of aan de balie van de Schalm.

 

Iedere dinsdagmiddag samen aan tafel, dat kan in onze wijk! Voor veel bewoners is het fijn om af en toe in gezelschap te eten. Daarom is iedere dinsdag (uitgezonderd schoolvakanties) tussen 12:15 en 13:15 uur de ‘huiskamer’ van het sociaal team Borgele Platvoet open voor een gezamenlijke lunch. De huiskamer is te vinden in wijkcentrum de Schalm aan de Dreef. Leerlingen van Arkelstein maken de soep en serveren er een lekker belegd broodje bij. Kosten 2,50 euro. Wil je je aanmelden om eens mee te doen of om te komen helpen bij deze gezellige lunch? In de Schalm word je met open armen ontvangen. Aanmelden kan bij Stefan Gerressen: 06-83655167 en Ria Wesseling: 06-45542212 of stuur een email naar borgele-platvoet@socialeteamsdeventer.nl. Even binnenlopen bij het Sociaal team in de Schalm kan natuurlijk ook! We zien je graag! Het is allemaal heel vrijblijvend, je kan er nieuwe mensen ontmoeten maar bovenal gaat het om gezellig samenzijn!

 

Sjoelen op vrijdagochtend

Tijdens de koffieochtend op vrijdagmorgen is het mogelijk om te sjoelen. Sjoelen is een Nederlands gezelschapsspel en sport, waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven. De eerste keer wordt met alle schijven geschoven, de tweede en de derde keer met de schijven die nog niet in een vakje beland zijn. De schijven krijgen het aantal punten van het vak waar ze in terechtgekomen zijn (2-3-4-1).Iedereen is welkom om mee te doen, deelname is gratis. We spelen van 09.00 tot 12.00 uur.

 

Darten in de Schalm.

Sinds begin mei kan er op zondagavond van 19.00 tot 22.00 uur gedart worden in de Schalm. We zijn nu ruim een maand bezig en we vinden het leuk dat het groepje darters per week groter wordt! Er is echter nog ruimte voor nieuwe spelers en uiteraard zijn geïnteresseerden meer dan welkom om te komen suporten. We spelen in de hal en er zijn verschillende spelvarianten mogelijk. Het speelgeld bedraagt 1 euro en bij voldoende deelnemers wordt er ook een hapje geserveerd. De bar is deze avond ook geopend en bij mooi weer staat het terras buiten voor de liefhebbers. Wij begroeten u graag op deze avond om mee te doen aan deze razend populaire sport.

Koffieochtend.

Er even tussen uit, zin om eens met iemand praten over van alles en nog wat? Liever de krant lezen of een gezelschapsspel spelen? Dat kan in de gezelligste huiskamer van Borgele ! Uiteraard ontbreken een vers kopje koffie of thee niet. Dankzij de spontane inzet van enkele nieuwe vrijwilligers kunnen we dit doen van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. De entree is gratis en iedereen is welkom. De prijs van de thee en koffie is 1,50 euro per kopje.

 

Oproep vrijwilligers voor de Denktank!

Als activiteitencentrum zijn we altijd bezig om leuke activiteiten te bedenken en te organiseren die u als wijkbewoner aanspreken. Om dit te realiseren staan we altijd open voor suggesties en leuke ideetjes. Wij proberen dit te doen voor mensen van jong tot oud. Na de zomerstop en de start in september willen we graag in contact komen met vrijwilligers die het leuk vinden om zo eens per maand bij elkaar te komen en eens lekker gaan brainstormen wat we het komend jaar allemaal kunnen gaan doen. Dankzij de bezuiniging die we van de gemeente opgelegd hebben gekregen ligt de uitdaging op zo leuk mogelijk met het gebruik van zo min mogelijk geld. Ben je een creatief denker en vind je het leuk om hier aan mee te doen Stuur dan een e-mailtje aan wijkcentrumdeschalm@home.nl t.a.v. Richard Mekenkamp met daarin je naam en telefoonnummer, dan sturen we je in september een uitnodiging om eens bij elkaar te komen.