Beurzen en Evenementen

Beurzen en Evenementen

 

Radio en Elektronicabeurs.

Op zaterdag 7 maart 2020 wordt in De Schalm, Dreef 1 te Deventer de 14e editie van de radio en elektronicabeurs gehouden. Standhouders uit Nederland en Duitsland bieden een groot aantal nostalgische apparaten, boeken, schema’s en andere lectuur aan. Voor verzamelaars en liefhebbers zijn er historische radio’s met onderdelen daarvan. Er is een grote keuze aan platenspelers, bandrecorders, grammofoonplaten (78-33 en 45 toeren) en naalden. Ook moderne elektronica zoals laptop ’s, harde schijven ,geheugens, telefoons, moederborden, processors, monitors en kabels. De Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio zal met een enthousiast reparatieteam aanwezig zijn. U kunt een defecte lampenradio meebrengen die zij gratis zullen proberen te herstellen, er wordt alleen een kleine bijdrage gevraagd voor te vervangen onderdelen. De beurs is geopend van 9.30 tot 13.00 uur. Ruime gratis parkeergelegenheid en Toegang Gratis.

Inlichtingen: w.f.geldhof@concepts.nl
Wijkgebouw De Schalm Dreef 1 7414 EA Deventer.
www.deschalm-deventer.nl

 

 

BUURTMUSEUM

Buurtmuseum Borgele is ontstaan bij Krasse Fratsen en wordt georganiseerd door buurtgenoten van Borgele-Platvoet. Zij organiseren 5 maal per jaar een expositie met talent uit eigen wijk, waarbij buren uit omringende wijken ook welkom zijn. Bent u of kent u een talent op kunstzinnig gebied, hebt u een bijzondere fotocollectie of een bijzondere verzameling met een verhaal?

Meld u dan bij Dick Achtereekte (dickachtereekte@gmail.com] of bij Truus Branderhorst (t.branderhorst340@gmail.com). En mocht u zelf willen leren tekenen en schilderen? Loop dan eens binnen bij de Krasse Frats teken- en schilderclub op maandagmiddag tussen 13 – 15.30 in De Schalm. Daar schildert een groep onder leiding van Charles Michels.

Wij nodigen u uit om de feestelijke opening van deze 6e expositie bij te wonen. Komt u daarvoor op 28 september 2019 van 11-12 naar wijkcentrum De Schalm. Wij zijn erg blij dat Ger Vinke, onze buurtgenoot en bestuurslid van De Schalm deze expositie officieel wil openen. Deze keer hebben wij maar liefst vier zeer getalenteerde buurtgenoten getroffen die hun werk willen tonen. U kunt alle vier ook tijdens de opening ‘Van Dichtbij’ zien, horen en spreken over hun werk. Want zij exposeren werk wat hen zeer nauw aan het hart ligt en vertellen u daar graag over.

Wees welkom bij de feestelijke opening:
Zoals u van ons gewend bent is de opening van het Buurtmuseum Borgele ook altijd een kleine muzikale happening. Dit keer zal Marijke van der Steen met begeleiding van Karel Tadema een paar mooie nummers ten gehore brengen. En ook is onze kersverse stadstroubadour Maarten van Veen van de partij.

Omdat de viering van Burendag deze 28 september extra glans te geven, komt Maarten na de opening van het Buurtmuseum graag even bij u ‘kletsen’ om informatie op te halen over Borgele. Hij maakt daarvan namelijk een uniek Borgele-Buren-Lied dat hij eind van de middag (ca. 15.30) samen met u gaat zingen.