Beurzen en Evenementen

Beurzen en Evenementen


KRASSE FRATSEN KRIJGT VERBEELDING!

Op 19 maart start een serie van 7 teken-/schilderlessen voor senioren in De Schalm.
Voor mensen die hun techniek willen bijspijkeren, maar ook als u denkt ‘ik zou het wel eens willen proberen’.
Met docent Charles Michels verken je de wereld van kleuren en vormen en leer je over licht en donker.
Hoe begin je eigenlijk aan een schilderij? Waarom is schetsen zo belangrijk? Naast schildertechnieken leer je anders kijken,
maar plezier in tekenen en schilderen is het belangrijkst!
Charles geeft 7 lessen op de maandagmiddag:
19 en 26 maart; 9, 16, 23 april; 7 en 14 mei. Steeds van 13.00 uur – 15.30 uur.
De lessen zijn in De Schalm. Kosten voor 7 lessen: €70.
Kunt u een aantal data niet, geen probleem. U betaalt per les.
Hebt u nog geen eigen verf of penselen? Ook geen probleem. Voor €10 extra kun je gedurende de cursus gebruik maken van onze materialen.

 

 

KRASSE FRATS-Liedjes verbinden senioren in Borgele – Platvoet – Zandweerd – De Worp.
Verhalen en Muziek verbinden mensen. Dat kunnen de senioren als vertellers en jonge Deventer singer-songwriters beamen. Zij ontmoeten elkaar voor het eerst in de huiskamers van de verteller. De liedjesschrijver stelt vragen en zoekt naar lijnen en gebeurtenissen in het levensverhaal van de verteller. Wie, wat of waar maakte het verschil voor hem of haar. Samen op zoek naar de essentie van het leven. En dat inspireert tot een lied, een heel persoonlijk levenslied.
De tweede ontmoeting is daarom nog spannender: het lied voor het eerst laten horen aan de verteller. Zal hij, zij zich herkennen en zal het in de smaak vallen. En inmiddels kunnen wij uit ervaring spreken: het is steeds een feest van herkenning! De liedjes zijn prachtig, treffend en aangrijpend.
Dan is er het moment om je lied te delen met de andere vertellers. Dat is ook best spannend. Het is toch een intiem inkijkje in jouw leven. Maar door je levensverhaal te delen in muzikale vorm, is het alsof je de ander al goed kent. Woorden worden overbodig … je hoeft niet zoveel meer uit te leggen.
En dan kunnen we samen – als team – onderweg naar een voorstelling voor breder publiek. Waarin songwriter mét verteller – op een zelfgekozen manier – voor het voetlicht staan en hun lied brengen.
Zo hadden we op 18 februari onze eerste en prachtige Krasse Frats-liedjes voorstelling in de Schouwburg. Daar brachten 5 buurtgenoten uit Borgele en Zandweerd hun liedjes en zong ook het Krasse Fratsenkoor een eigengemaakt lied.

En nu zijn we met 8 nieuwe duo’s, o.a. bewoners van Borgele en Platvoet, onderweg naar de volgende voorstelling:
op zondag 15 april om 16.00 uur in het Burgerweeshuis met aansluitend een hapjesbuffet.
Kaartjes à €15 zijn te verkrijgen via aanmelden@fitart.nl. (Kinderen tot 16 jaar €5. Peuters en kleuters gratis).

Ook na dit concert gaan we verder. Want het “Krasse Frats-Liedjeslint” mag groeien. We willen nog veel meer mensen met elkaar verbinden. Zodat we op het Krasse Fratsenfestival van zondag 27 mei nog meer verhalen en liedjes kunnen laten zien&horen. Wilt u graag meedoen, weet u iemand die vast zijn of haar levensverhaal zou willen vertellen aan een singer-songwriter, laat het ons weten. Mail dan naar gab.groothuis@xs4all.nl of naar altijd@fitart.nl
Want samen creëren geeft de kracht van plezier, houdt je brein lenig, verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in en aan de dag!
Wij zien u graag!
Het Krasse Fratsenteam:
Marianne de Bakker, Gabriëlle Groothuis, Anita Kunst, Charles Michels, Karel Tadema, Isabelle Renate la Poutré, Marja Vijn, Sjoke Wassenaar, Tineke Posthumus.