Corona

Corona

De sluitingstijden zijn een stuk ruimer geworden.
De horeca mag, onder voorwaarden, weer open.Voor de reguliere ontmoetingsactiviteiten in de buurthuizen gelden géén verplichte sluitingstijden.
Beheerders en besturen kunnen er wel voor kiezen een buurthuis eerder dan normaal te sluiten (bijvoorbeeld in overleg met de gemeente). De horeca in het buurthuis moet in elk geval om 22.00 uur sluiten.
De horeca in het buurthuis mag tot 22:00 uur open zijn. Een vaste zitplaats en een coronatoegangsbewijs is verplicht. (CTB)
Evenementen met vaste zitplaats (zoals toneelvoorstellingen) en doorstroomevementen  kunnen plaatsvinden tot 22.00 uur met een CTB en beperkte capaciteit (bezoekers moeten 1,5 meter af stand kunnen houden).

Voor dorp- en buurthuizen/ wijkcentra is het CTB een ingewikkelde maatregel. Dit zijn plekken waar sociaal contact plaatsvindt en laagdrempelige activiteiten georganiseerd worden. Tegelijkertijd is het ook een gebouw dat juist multifunctioneel ingezet wordt (voor dagbesteding, inloop, horeca en evenementen). Kort samengevat: Voor de reguliere buurthuisactiviteiten is er geen CTB nodig. Iedereen die de horeca of een evenement bezoekt moet zijn coronatoegangsbewijs wel laten zien.

Het gebruik van mondkapjes is verplicht (vanaf 13 jaar) in het dorps- of buurthuis bij verplaatsing. Dit geldt voor zowel voor personeel als bezoekers. Het mondkapje mag af op de zitplaats als je 1,5 meter afstand kunt houden.