Toneelgroep de Schalmspelers

Toneelgroep de Schalmspelers

Wij zijn een enthousiaste amateur toneelgroep uit Deventer die het toneelspelen serieus neemt. We doen niet aan souffleurs maar gaan voor kwaliteit, ontwikkeling, en de grenzen van ons kunnen opzoeken. We hebben een professionele regisseur, die ons de kneepjes van het vak leert. Twee maal per jaar spelen we een toneelstuk of blijspel, met als doel het publiek even uit de waan van de dag te halen en hen te laten genieten van een heerlijk stukje theater. Elke maandagavond zijn we van 20.15 tot 22.30 uur te vinden in activiteitencentrum de Schalm, onze thuisbasis. Nieuwe leden zijn altijd welkom, dus kom gerust eens langs op maandag om te kijken wie we zijn en wat we doen. Ervaring niet nodig, inzet en enthousiasme wel!


Toneelgroep de Schalmspelers en DSV Actief

afd. toneel samen op de planken in 2018

 

 

Het idee voor de samenwerking ontstond toen de bijna geheel uit mannen bestaande DSV Actief de bijna geheel uit vrouwen bestaande Schalmspelers zag spelen op het Deventer Open Podium in maart. Er volgde een afspraak en het klikte meteen! Na een paar gezamenlijke repetities zijn alle leden zeer enthousiast om samen te gaan werken aan een volgende productie!

De regie is in handen van Paul Tijhuis, die al jarenlang de Schalmspelers op uitstekende en professionele wijze weet te regisseren. Het eindresultaat van de samenwerking zal te zien zijn zowel op de vertrouwde locatie van DSV Actief als in activiteitencentrum de Schalm.


Een fantastische start gemaakt na de vakantie ! Alle DSV actievelingen en Schalmspelers hebben er zin in ! Dat wordt knallen. Noteer de datum vast in je agenda.