Algemene Berichten

Algemene Berichten

 

 

Online alles regelen met huisarts én apotheek
Het kan in regio Deventer e.o. met MijnGezondheid.net en de app MedGemak

Veilig online afspraken maken bij je huisarts, medicijnen bestellen bij de apotheek, je medische gegevens inzien, labuitslagen ontvangen, een korte vraag aan huisarts of praktijkondersteuner stellen of even een foto van een plekje sturen ter controle. Niet meer bellen tijdens de uren die de praktijk hanteert, maar gezondheidszaken regelen wanneer het jóu uitkomt. Het kan via MijnGezondheid.net (MGn) en de app MedGemak. Eén patiëntenportaal van je huisarts en apotheek.

Dési uit Deventer (patiënt Apotheek en Huisartsenpraktijk Borgele)
“Het is zo makkelijk! Ik hoef niet meer in de wacht te staan aan de telefoon maar kan een vraag stellen wanneer het mij uitkomt. Ik heb eConsults met de huisarts en bestel mijn medicatie bij de apotheek. En vaak krijg ik al binnen 1 dag een antwoord op mijn vraag. Omdat ik voornamelijk op bed lig, gebruik ik mijn telefoon heel veel. De app MedGemak is gekoppeld aan MijnGezondheid.net en werkt daarom voor mij het beste.  Het is fijn dat ik alle uitslagen kan inzien in MGn. Die lees ik dan nog eens rustig terug en ik vergelijk de uitslagen. Ik kan ook zien tot welk moment ik nog genoeg medicatie in huis heb. Ik weet dan wanneer ik weer opnieuw moet bestellen en krijg ook altijd een bevestiging van wat ik besteld heb.”

“Het is een veilige manier om snel contact te hebben met mijn huisarts en apotheek op een moment dat ik dat zelf wil. Ik vind er eigenlijk alleen maar voordelen aan zitten.”

Huisarts M. Krüs (sinds 1988 werkzaam als huisarts in Deventer)
“Ik vind het een hele waardevolle aanvulling omdat ik het fijn vind dat mensen inzage hebben in hun medische gegevens en dat men ook terug kan lezen wat er heeft gespeeld. Zo voelt de patiënt zich meer betrokken bij de eigen gezondheid. Het geeft mij meer vrijheid op een dag en ik kan in een eConsult mijn antwoord beter verwoorden dan aan de telefoon gelijk een antwoord klaar te moeten hebben.”

Binnen 48 uur
Als je een vraag hebt voor de huisarts waarvoor je niet langs hoeft te komen of je hebt geen tijd om een afspraak in te plannen omdat je werkt, kun je je vraag stellen via MGn of MedGemak. De vragen worden tijdens werkdagen vaak binnen 1 dag maar in elk geval binnen 48 uur beantwoord.

“In je eigen tijd kun je nu je medische dossier bekijken én een vraag stellen én een recept aanvragen én een afspraak maken bij je huisarts of apotheek!”

 Doktersassistente Sotheary (huisartsenpraktijk Borgele)
“Wij merken dat het telefonisch spreekuur minder druk is geworden, omdat er toch al veel door patiënten via MedGemak wordt geregeld. Ook als er uitslagen binnen zijn gekomen kunnen patiënten dit zelf inzien. Brieven van specialisten zijn nu ook zichtbaar. Het maakt ons werk iets flexibeler en het scheelt echt veel telefoontjes. We hebben nu veel meer tijd om onze andere taken zorgvuldig te kunnen doen.”

Apotheker N. de Vries van Apotheek Borgele
“Mensen kunnen heel makkelijk hun herhaalrecepten bestellen en er kan geen verwarring ontstaan over of het juiste besteld is. Als patiënt log je veilig in met DigiD. Je zit dan in je eigen dossier waar je een overzicht ziet van je medicijnen en welk medicijn je weer nodig hebt. De patiënt vinkt dit aan en verstuurt het. Bij ons komt de bestelling binnen, we zitten direct in het juiste patiëntendossier en zien wat er besteld is.”

In MGn heb je een mooi overzicht van alle medicijnen en die kun je meenemen naar een afspraak bij een specialist of uitprinten en meenemen op vakantie. Heel handig is ook dat er bij het medicijnenoverzicht een link staat naar de kijksluiter en daar krijg je een filmpje te zien met een begrijpelijke uitleg over jouw geneesmiddel.

Veilig gegevens uitwisselen
De medische gegevens zijn goed beveiligd. Alleen de medewerkers van de huisartsenpraktijk, apotheek en de patiënt zelf hebben toegang tot deze gegevens. Geef je medische gegevens nooit zomaar aan anderen en houd je inloggegevens altijd geheim.

Het is een gratis service vanuit de huisartsen en apotheken in de regio die we graag aan onze patiënten bieden. Dit is uniek!


Meer informatie
Voor meer informatie ga naar www.mijngezondheid.net. Uiteraard ben je met vragen ook welkom bij je eigen huisartsenpraktijk of apotheek.

 

GEZOCHT:DEELNEMERS SENIORENGYM

Een gezellige groep mensen oefent elke dinsdagmorgen in  de Schalm van 09.30 tot 10.15 uur voor behoud van conditie en beweeglijkheid

INTERESSE?

MELD U BIJ DE SCHALM

0570 670731
of
 wijkcentrumdeschalm@home.nl

.