Sociaal team

Sociaal team

 

Plezierig en zelfstandig leven en wonen, dat wil toch iedereen? De sociale teams denken mee en ondersteunen waar nodig. Eigen keuzes kunnen maken, of het nu gaat om werk, school, voor anderen zorgen, het huishouden of andere zaken. De sociale teams denken graag mee en bieden u, waar nodig, een steuntje in de rug. Heeft u een goed idee om de buurt veiliger of prettiger te maken? Ook hierover denken de sociale teams graag mee zodat uw idee werkelijkheid kan worden. Het sociaal team bestaat uit medewerkers met verschillende achtergronden en ervaringen. Bijvoorbeeld maatschappelijk werk, buurtwerk, financiën en schulden, wijkverpleging en WMO-consulenten. Goed om te weten: Iedere wijk of dorp in de gemeente Deventer heeft een eigen sociaal team. In totaal zijn er 9 teams.

Bewoners kom eens langs!

Er is een nieuw spreekuur in de Schalm. In de wijk Borgele – Platvoet zijn verschillende instanties actief om het wonen in de wijk voor u en uw mede-wijkbewoners zo prettig en veilig mogelijk te maken. Wilt u gewoon eens kennismaken of heeft u een vraag of een idee voor de wijk waarmee u samen met uw buren mee aan de slag wil? Kom gerust langs!
Waar: In het Trefpunt van De Schalm.
Wie:
Woonconsulent (Woonbedrijf ieder1),
Wijkagent (Politie Oost-Nederland),
Sociaal team lid Borgele – Platvoet,
Wijkmanager (gemeente Deventer / WijDeventer),
Sr. Toezichthouder (gemeente Deventer)
Wanneer: Iedere laatste woensdag van de maand.
Tijdstip: Van 13.00-14.00 uur.

WAT VINDT U VAN HET WONEN EN LEVEN IN BORGELE-PLATVOET?

Wij zijn de buurt in geweest om met u in gesprek te gaan! In mei en juni hebben wij op verschillende plekken in de wijk gestaan om met u in gesprek te gaan over de buurt, het wonen en het leven in Borgele – Platvoet. Misschien hebben we u ook gesproken, en dan vonden wij het heel erg fijn om te horen wat er allemaal speelt in de wijk. Wat wij vaak gehoord hebben is dat het prettig wonen is in Borgele – Platvoet. Veel mensen hebben hier in het verleden ook gewoond en zijn door heimwee naar deze rustige wijk weer terug verhuist. Als wij doorvragen, dan komt aan de orde dat er weinig contact is met anderen, die ook in de buurt wonen. Velen van u hebben daar wel behoefte aan, maar weten niet goed hoe dat aan te pakken. Vanuit de gemeente is er een wijkbudget beschikbaar voor leuke buurtactiviteiten. Dit kan bij u in de straat of misschien in de Schalm, of een andere locatie ingezet worden. Voorbeelden zijn een straatfeest, waarbij een springkussen of het huren van de barbecue wordt betaald (het eten kan niet gefinancierd worden). Er is een groep die gaat wandelen, er is behoefte om met een paar buurtbewoners een fietstocht te maken. Ergert u zich ook aan het plastic op straat? Er zijn straten waarbij de buren met elkaar het afval opruimen. Allemaal leuke ideeën. Als u ook een leuk idee heeft voor de buurt, met buurtbewoners dan kunnen wij u helpen om dat plan te realiseren! Als u een keer iemand wil helpen met de administratie, met tuinieren, boodschappen doen of klusjes in het huis dan kunt u dat ook aan ons doorgeven. Het kan zijn dat u de flyer gemist heeft, of op het tijdstip bij u in de buurt juist niet kon komen. Als u alsnog wil vertellen wat u belangrijk vindt in en voor de buurt dan kom ik graag bij u langs.
 
Wij komen graag in contact met u!
Sociaal team Borgele – Platvoet