Sociaal team

Sociaal team

 

Plezierig en zelfstandig leven en wonen, dat wil toch iedereen? De sociale teams denken mee en ondersteunen waar nodig. Eigen keuzes kunnen maken, of het nu gaat om werk, school, voor anderen zorgen, het huishouden of andere zaken. De sociale teams denken graag mee en bieden u, waar nodig, een steuntje in de rug. Heeft u een goed idee om de buurt veiliger of prettiger te maken? Ook hierover denken de sociale teams graag mee zodat uw idee werkelijkheid kan worden. Het sociaal team bestaat uit medewerkers met verschillende achtergronden en ervaringen. Bijvoorbeeld maatschappelijk werk, buurtwerk, financiën en schulden, wijkverpleging en WMO-consulenten. Goed om te weten: Iedere wijk of dorp in de gemeente Deventer heeft een eigen sociaal team. In totaal zijn er 9 teams.

 

EINDE INLOOP SPREEKUUR SOCIAAL TEAM BORGELE-PLATVOET

Via deze weg willen wij te kennen geven dat het inloopspreekuur van het Sociaal team Borgele/Platvoet gaat vervallen per 1 juli 2019. Dit werd elke dinsdagochtend gehouden in de Schalm van 9.30 uur tot 11.00 uur. Bewoners met vragen voor het sociaal team kunnen ons voortaan bereiken: Digitaal: inwoners kunnen zich digitaal melden via info@socialeteamsdeventer.nl; dit adres is ook te vinden op websites en folders Telefonisch kunnen de bewoners contact opnemen met Team Toegang tel 0570-695399; zij zullen de melding aannemen en doorzetten naar het Sociaal Team van Borgele/Platvoet. Bewoners kunnen zich opgeven via een meldingsformulier; dit is ook beschikbaar op de website. Dit formulier kunnen bewoners meenemen en thuis invullenZe kunnen het terugsturen met de bijbehorende antwoordenveloppe, antwoordnummer 225, 7412 VB Deventer.
Mvg

Rianne Preuter

 

WAT VINDT U VAN HET WONEN EN LEVEN IN BORGELE-PLATVOET?

Wij zijn de buurt in geweest om met u in gesprek te gaan! In mei en juni hebben wij op verschillende plekken in de wijk gestaan om met u in gesprek te gaan over de buurt, het wonen en het leven in Borgele – Platvoet. Misschien hebben we u ook gesproken, en dan vonden wij het heel erg fijn om te horen wat er allemaal speelt in de wijk. Wat wij vaak gehoord hebben is dat het prettig wonen is in Borgele – Platvoet. Veel mensen hebben hier in het verleden ook gewoond en zijn door heimwee naar deze rustige wijk weer terug verhuist. Als wij doorvragen, dan komt aan de orde dat er weinig contact is met anderen, die ook in de buurt wonen. Velen van u hebben daar wel behoefte aan, maar weten niet goed hoe dat aan te pakken. Vanuit de gemeente is er een wijkbudget beschikbaar voor leuke buurtactiviteiten. Dit kan bij u in de straat of misschien in de Schalm, of een andere locatie ingezet worden. Voorbeelden zijn een straatfeest, waarbij een springkussen of het huren van de barbecue wordt betaald (het eten kan niet gefinancierd worden). Er is een groep die gaat wandelen, er is behoefte om met een paar buurtbewoners een fietstocht te maken. Ergert u zich ook aan het plastic op straat? Er zijn straten waarbij de buren met elkaar het afval opruimen. Allemaal leuke ideeën. Als u ook een leuk idee heeft voor de buurt, met buurtbewoners dan kunnen wij u helpen om dat plan te realiseren! Als u een keer iemand wil helpen met de administratie, met tuinieren, boodschappen doen of klusjes in het huis dan kunt u dat ook aan ons doorgeven. Het kan zijn dat u de flyer gemist heeft, of op het tijdstip bij u in de buurt juist niet kon komen. Als u alsnog wil vertellen wat u belangrijk vindt in en voor de buurt dan kom ik graag bij u langs.

 

Wij komen graag in contact met u!

Sociaal team Borgele – Platvoet
Joke Beulecke
06 – 82734674