nieuws uit de wijk

nieuws uit de wijk

Verhuisdag bewoners woon-zorgcentrum De Bloemendal – Solis

Vernieuwde plek, vertrouwde stek

 

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. Bewoners van het woon-zorgcentrum De Bloemendal kunnen terug verhuizen naar hun vertrouwde stek. Een jaar lang is er flink gerenoveerd om het verouderde gebouw te voorzien van alle hedendaagse gemakken. Vanochtend zijn de bewoners uit hun tijdelijke woning vertrokken voor een uitje, maar aan het eind van de middag mogen ze eindelijk de sleutel in hun vernieuwde slot steken!

De Bloemendal is een woon-zorgcentrum voor senioren in de wijk Borgele in Deventer. Het oude gebouw sloot niet meer goed aan bij de wensen van de huidige gebruikers, zowel voor de bewoners als voor de zakelijke huurders die aanwezig zijn in het gebouw. Daarom is er het afgelopen jaar flink gerenoveerd om ook in de toekomst de zorg te blijven bieden die bewoners verdienen.

Een klus met vele handen
Om de bewoners zoveel te ontzorgen, zijn zij met z’n allen op pad naar Burgers Zoo. Voor hen een leuk uitje, maar voor vele medewerkers, vrijwilligers, familieleden en verhuizers een hectische dag. Alle spullen moeten van de tijdelijke units worden overgebracht naar de nieuwe woningen. Inmiddels staat alles weer op zijn plek en kunnen de bewoners met een gerust hart  hun intrede doen. Op een vernieuwde plek, maar wel in een vertrouwde stek.